super duper peoples

ANDA berminat ??? TAWARAN menarik ! HADIAH menarik ! PELUANG menarik !

Isnin, Januari 9

beauty and the beast

Assalamualaikum


Hai ! Berpusing-pusing kepala guwa nak jawab satu-persatu soalan exam ni. Lagi pening bila dah baca tak masuk yang tak baca bertambah-tambah pulak di tanya. Jangan tanya kenapa tak baca semua okay??? sebab guwa pakai memory 1GB. Sumbat banyak-banyak nanti cepat "hang" .  JAHANAM lah pointer guwa !!!!  


Beauty and the beast ??? Apakah ??? 

Ayat "beauty and the beast" ni mesti dah selalu korang guna dan tak kira tempat. contohnya :-


***************************

Dialog 1 : Der, ko tengok muka mamat tu koyak doh ? awek die cun lah!!! Apa tangkal ilmu yang             
               dia pakai ??? jelesnya aku

Dialog 2 : Maimon, tak padan lah dia dapat balak hensem tuh. aku lagi cantik. ohsem lagi gitu. saiz badan  
               aku lagi mengiurkan 36-24-36

Dialog 3 : minah, agak-agak lah ko nak cari menantu mak macam ni. dah rupa mcm rumah atap tak siap jer. 
               tak nak mak dapat cucu macam muka dia. 


ada lagi tak ayat ???? sila tambah.....


*****************************  
  

gambar hiasan


p/s : Kita tiada hak untuk menilai seseorang. Jodoh,ajal dan pertemuan telah ditentukan oleh Allah. Dialah yang maha berkuasa.





22 ulasan:

Cikpuan rara berkata...

lumrah alam.mmg cm tu. =)

Asrul "iLham" Sany berkata...

muka ensem tak penting, aweks suka personality je

funny is the new sexy

munna berkata...

tak pentingkan kecantikan...yg penting iman

ikatankasihku berkata...

" der, lu tengok balaks dia der..muka macam jamban tak siap jer, tapi cikaro perghhhh, cantik , menarik , tertarik dia mmg tembam!"

CintaKhadijah berkata...

tp bisanya memang mcm tu kan? lelaki x ensem dpt isteri santek. perempuan santek dapat laki xensem. heee.. kebetulan je.. jodoh tu rahsia Allah.. iye dak? :P

Mizz ErMa berkata...

betul3..kadang2, yg beauty n the beast tu lg bahagia hidup..

cherry_ijau berkata...

mata dibutakan oleh hati .

~Nana BamBam~ berkata...

jangan menilai seseorang melalui luarannya...dalamnya pasti sebaik sifatnya..

kene cermin diri sendiri sebelum mengata orang lain..yedakk ?

CekbOlat-bOlat berkata...

hewhewhew.. mulut longkang betuii! puihh.. =="

rozeeta rashid berkata...

kalau rupa 1st class tapi perangai takde kelas tak guna jugak kan. hehe. yang penting hati.

sailaaf berkata...

haha! selalu dgr. muka x hensem, awek dia lawa oooo..
dia xde la lawa mana, awek hensem.
beuntungnya! ok. ni slalu sy dgr.

Mya berkata...

ini semua keje Tuhan =)

Juliet_iRa~" berkata...

muka jth no 2,3 la skang..sbb sll muka ensem poyo +berlagak bagus..hee..tp xsemua..;p

syahirooAhmad berkata...

selalu yan cakap gini baje dia yang bagus.. hmm. tak baik... jauhi..

Kancil 8349 berkata...

kes dengki ndak dapat awek cantik...kesian...apapun tu rezeki mereka...dan kita kena bersyukur dengan rezeki kita juga

~SaL IjOu~ berkata...

yg suka ckp gitu mesti lam diri dia penuh hasad dengki..hmm~

Liyana Zahim berkata...

Cantik je sume ciptaan tuhan.. Tp kalo muke lawa/ensem pangai cam hampeh buruk jugak org tgk.. :D

schaze zainn berkata...

ekeke.. duit banyak apa pun boleh :)

chemay berkata...

nak cakap zizan beast ke?
oh no!!!!
zizan chemay hensemmmmmm

Syahirah Suhaili berkata...

haha..dialog orang camnie mesti disebabkan kejelesan kot..jelez sebab orang lain ada yang lagi baik dr dia..
neway,gudluck la dgn soalan exam tu ye..len kali tambah external hardisc kasi besa ckit memory..kihkih.. :D

BENA berkata...

jodoh ajal maut pertemuan di tentukan oleh Allah . bena sangat setuju :P

Aishah Jahirah berkata...

muka je cantik perangai tak cantik buat apa...erm soal jodoh ni diluar kawalan kita terkadang tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...