super duper peoples

ANDA berminat ??? TAWARAN menarik ! HADIAH menarik ! PELUANG menarik !

Khamis, Disember 8

Keburukan berdengkur

Assalamualaikum


Hai ! Siapa tak pernah berdengkur ? Semua orang tak nak mengaku. Ye lah perangai buruk siapa pun tak mahu mengaku kan..:) Kita memang takkan perasan bila kita berdengkur hanya orang yang berada di sekeliling atau sekatil tidur dengan kita. (Ya Allah, teruk betul dengkur dia ni. Kang tak pasal aku lempang laju-laju budak ni. Nak lempang anak orang pulak.)ayat ni memang biasa lah terkeluar bila tersampuk  dengkuran orang lain.

Nak jadikan satu kisah guwa pun pernah terkena benda ni. mak oi !!! terbangun guwa pukul 3 pagi. Aduyai!!! Besok ada kerja yang perlu dibereskan. Memang susah bila berada dalam keadaan ini. Maya karin dan Lisa Surihani baru ketuk pintu masuk dalam mimpi guwa tiba-tiba keluar suara yang menakutkan sehinggakan guwa tersentak dari lamunan. Guwa ingatkan hantu pun nak muncul dalam cerita mimpi guwa yang bertajuk "ombak rindu 2"..macam haram tul lah member guwa ni........

Siapa pernah alami pengalaman ni ? share lah. Seyes cerita dia sama dengan guwa... :)


Guwa ada terbaca satu fakta yang penyakit berdengkur ni boleh hilang sikit demi sikit dengan amalkan minum 7 biji badam dihancurkan dan campurkan ke dalam air susu. Siapa yang berdengkur tu, minta tolonglah hargai mimpi member-member. Kesian lah sikit woi !!!!haha
badam
tidur pun tenang

susu segar






Hah ! apa tunggu lagi. petua dah kasi, jangan lupa mencuba


p/s : jangan ingat nak sedap tidur je. ingatlah orang sebelah :)




Opppssss !!! KHAS untuk  peminat-peminat yuna. KLIK SINI


yuna. *credit to :pak cik google



35 ulasan:

Outbound Malang berkata...

berkunjung sob..salam blogger
salam kenal dan sukses selalu ..:)

Semut Senyum berkata...

cik semut berdengkur jugak kalau penat sgt, tak lah sampai org sebelah tak leh tido sbb bunyi nafas je.. tapi boleh jugak guna petua ni.. n boleh sarankan kepada kawan2 yang berdengkur mak aiiiii

nasha sanza berkata...

hai,nasib saya tak de..tapi takut jugak la..tetiba ada..bagus petua tu! anyway nak jemput la join contest bukan saya punya tapi saya tagged kat awak kat sini,kalau sudi..http://nashasanzagorgon.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html..thank you..

ahsfantasy24 berkata...

Hehhee,
ingatlah orang tersayang :)

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ berkata...

ca xpenah kot..heh3.. tp penah la dgr kawan2 dengkur.halamak.macam nak tekup muka diorang ngan bantal..haha..jahat x? tapi ni bukan diorang nak..ada masalah tu ngan saluran pernafasan diorang kan.. :)

Kazen berkata...

haha ape tu berdengkur tu... xpenah lak asenye berdengkur :p

Entri Terkini | Google +1 Ganti Google Friends Connect

ascil.punye.lah berkata...

ish tak tau lah pernah dengkur ke tak.hmm,kalau roomate brdengkur,salu je dgr.sabo je lah.

♥AQiL KaMaRuDiN♥ berkata...

berdengkur ni biasanya disebabkan oleh salur penafasan yg sempit. faktor salur jd sempit adalah saiz badan / obesiti. tak silap saya la, dengkur sebab terlalu letih adalah sekadar satu mitos. penyebab dengkur = salur pernafasan sempit. nak kurangkan, amalkan hidup yg sihat. selalu bersenam, jaga pemakanan. ^_^

telor power berkata...

bagus info nie bro....tapi kalau wa dah penat sangat memang sah2 tidor berdengkur juga. memang wa wat tak taw jer ngan org lain. kehkehkeh

fany wany berkata...

haha, samalah! banyak kali kene macam tu =="

maaf, tak minat yuna. haha

LAici KAng Ais berkata...

outbound : drop lah lagi. entry pasti akan lebih menarik lagi.(menarik ke ?) haha

semut senyum : berdengkur jugak. bocor rahsia :)

nasha : ye ke takde ?haha..kena check dulu ni :) ..tq tagged tau

ash : itu tagline khas untuk jalan raya. haha

ca : ca tak jahat cuma nakal je lebih . (^_^)v'

kazen : terbaeekkk bro

ascil : haha...ada tak kuar ayat macam kat atas tuh :)

aqil : tul tuh. kebanyakannya dtg dari spesies macam tu. :)

telor : haha.

fany : tak nyenyak tido kan.haha....yuna tak minat.at least klik lah dekat link tuh.haha

cik ika berkata...

err..ta pasan lak..tp law nk soh ika minum susu..sorry.tamaw..heheheh

ILA HonEyBuNNy berkata...

teringat kawan..

dia pun berdengkur kuat sungguh....sampai kami semua xleh tido...ehhehe

Khuzrin Kamarudin berkata...

Amboi.. amboi.. kata orang tidur berdengkur tu yang palinglena.. jaahaah..

CintaZulaikha berkata...

hahhahha, nak surh laki sy try nih...

teha berkata...

aku rse aku jrg berdengkur.. hehe :)

Tihara berkata...

sala kunjungan balas..berdengkur ni sbb saluran pernafasan sempit kan

Jue berkata...

Aku bdengkur bile pnat je hahaha aku rs la sbb so far room mate aku x komplen pe2 hoho

Aida Azryn berkata...

rasanye aida tak berdengkur. haha.. *dengan konfidennye jawab* ;P

∫êℳå ℋiℳå₩åℛï berkata...

iema dengar kalau yang teruk sangat berdengkur boleh bawak maut..
sebab 2 kalau orang y berdengkur kuat 2 kita kena kejut kan...

♥Lady Ainaa♥ berkata...

bg ena, menakotkan bilew ade org berdengkur ni...macam2 bunyik...tp ena ni pun berdengkur juge bila tym penat teramat sgt...huhuhuhu

onie berkata...

sebenarnya orang berdengkur ni buat orang lain tak senang tido kan,ekekekeke :P

BENA berkata...

dulu time dekat hotel . dua2 abang tido bedengkur . nampah . nak g pijak2 je sorang2. hahaha ;)


orang kata kite berdengkur ni sebab penat. heee ;)

ciK LyndaWawa berkata...

baru nak kata...susu tu bgs..=]

Aishah Jahirah(cik aisha) berkata...

xberdengkur kecuali kalau terlampau penat, nafas tu bunyi pelik cikit la...
haha dok dgn org berdengkur ni kdg2 terpksa biarkan telinga terbiasa dengar dan anggap tu alunan yg sgt best...kalau xthn sgt tu sumbat la telinga dgn MP3/MP4.huhuuu

Kancil 8349 berkata...

salam perkenalan daripada kancil...

kancil hanya berdengkur bila dah penat sangat...hehehe..

p/s jarak kk dari Tawau ialah 550 km dan mengambil masa 10 hingga 12 jam untuk sampai..bergantung pada pemanduan...kancil pernah jumpa hamba Allah yang membawa kurang dari 6 jam

ciK LyndaWawa berkata...

kadang2 konfius..awat tetiba word dalam ni tukar bahasa omputih...huhuhu

ema berkata...

takot dgr org dengkur sbnr nye hehe

say to easy=) berkata...

berdengkur kalau letih memang best!haha..btw saya follow blog awak ye.nice blog :)

fArAh07 berkata...

hoho
seb bek kurang dengkur :p

Kakzakie berkata...

Buat diri kakak dengkuran hubby kakak dah macam satu alunan muzik membuat kakak lebih lena hahaha....

LAici KAng Ais berkata...

cik ika : hamboi demand takmo minum susu. haha

ILA HonEyBuNNy : haha. mmg seyes tak leh tido.

Khuzrin Kamarudin : haha. steady bro

CintaZulaikha : haha. kasi dia minum

teha : haha. :)

Tihara : tul tuh. tq :)

Jue : tak komplen tu kiranya dengkur tu thp terkawal lagi lah :)

Aida Azryn : haha. mmg kondifen :P

∫êℳå ℋiℳå₩åℛï : seyes ke ? takutnya.

♥Lady Ainaa♥ : tul tu. mmg menakutkan.haha

onie : tul tuh :)

BENA : haha.pijak tuh. ganasnyeee

ciK LyndaWawa : minum susu tak ?haha

bhs omputih ? bukan semua dah dimelayukan ke ? :)

Aishah Jahirah(cik aisha): haha...wajib sumbat tuh

Kancil 8349 : tq info :)

ema : haha. samalah

say to easy=) : haha. tq :)

fArAh07 : haha

Kakzakie : haha. nanti leh la tuju lagu malam-malam :)

siti kektus berkata...

Berdengkur tu satu anugerah la. Hehehe

kawan tu penat sangat kot, tu yg sampai brdengkur tidurnya. :)

LAici KAng Ais berkata...

haha. dengkur sikit leh tahan lagi. ni dengkur 2 batu punya

Marcella berkata...

tu bukan dengkur..tu orkestra..konsert pun boleh..instrumental,peneman tido..hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...