super duper peoples

ANDA berminat ??? TAWARAN menarik ! HADIAH menarik ! PELUANG menarik !

Isnin, Disember 19

RM1,000,000 Money Drop dan BONUS RM500

Assalamualaikum


Hai !  RM1,000,000 Money Drop. . . TV games show ni superb lah. Jawab 8 soalan dengan betul sahaja layak dapat sejuta. terbaeeeeeekkkkkk ... Pehh !!! Terbeliak biji mata guwa tengok duit RM1 Juta . Duit RM1 Juta tuuuuuuuuuuuu !!! Guwa kalau dapat peluk duit nih, firstly...macam biasalah lelaki mesti nak cukupkan kouta kan. Gila apa tak mampu...bak kata org melayu, tak baik tamak haloba nanti rugi pun haloba. haha :) . . . Kalau dah rugi siapa nak jawab ? lagi rugi kalau dah mati nanti orang lain yang guna. baik kita sendiri habiskan duit itu depan mata. Opssss !!! sedekah juga perlu diutamakan.heeeeeeeeeeee

RM1,000,000 Money Drop

Rumah ? kereta ? peh !!!! tak payah lah cerita.  Tak main lah nasional punya kereta. Low class. hahahaha :) Guwa terus je tempah sport car sorang sebijik. tak payah nak rebut-rebut. Kalau nak request dua bijik kereta pun boleh. sebijik pergi pasar, sebijik lagi pergi kerja. <----- ni memang spesies kaki kikis duit laki ni


TAPI yang paling best !!! tak payah guwa hapdate belog lagi. hahahaha . <-------Itu cerita kalau dah kaya. Silap-silap guwa bukak lagi satu pengiklanan "ads by LKA". Ganjaran pun mesti lagi lumayan. Banyak tul guwa gebang ni. haha :)




Lagi satu guwa nak bocorkan rahsia --->Bonus kerajaan dah masuk. Pandai-pandailah lu nak ayat sesiapa yang kerja kerajaan tuh yang agak-agak boleh payung lu makan besar. hahahaha :) . Diingatkan jangan kasar sangat mintak, nanti dapat pun kasar. Lebam bijik mata (O_o)



p/s : Biar kita miskin tapi kaya dengan budi pekerti. Jangan pula kita sebaliknya. (^_^)v'

*************************************************

okay !!! sebelum tuh guwa nak tinggalkan dengan satu soalan RM1,000,000 money drop. sesiapa dapat jawab tuh memang pandai bab burung dan boleh melayari www.moneydrop.com.my untuk main online. Hadiah pun menarik !!!!

soalan : namakan burung yang boleh terbang ke atas, ke bawah dan ke belakang

a. punai                                                  b. layang-layang                                         c. kelicap

40 ulasan:

Kakzakie berkata...

Tak apa sesekali melayan anganan mana tahu satu hari jadi kenyataan...:)

teha berkata...

jwpn die b kan.. hehe :)

ikatankasihku berkata...

i like this game...
bonus dah masuk eh, patutlah mak gua shopink duit bapak gua tadi..hahaha..

tettt, aku nak jawab..burung punai lah....keh3

Asrul "iLham" Sany berkata...

byk dwet lu...btw thanks sb sudi melawat blog gua, gua dtg follow blog lu lak :D

Hanie_Dew berkata...

sejuta. rasa tak kena kalau dapat senang senang cenggitu. tp soalan susah oit.

Jue berkata...

sbut psl bonus ni..smpi skrg aku msh xley trima kenyataan yg aku xdpt bonus thn ni uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Jue berkata...

o ya..jwpn aku punai (tapi hati kata kelicap) hihi

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

suka game ni..smpai hentak2 kaki geram..hahah..

~SaL IjOu~ berkata...

buat2 x nampak teke teki tu bley x..hehe~

Miss Nadya berkata...

eh eh...nak main sebab nad tak tahu..:)

p/s :: mummy penat drive..:)

Pendamba Mawar berkata...

apa tu.. duit?nakkkk

Juliet_iRa~" berkata...

huhu..xda bonusss..;p

cpe kerja kerajaan ek?heeee

ira teka..b??huuu

∫êℳå ℋiℳå₩åℛï berkata...

haha
layang2 la baiii

Ct Aja berkata...

ehhh cam seronok camne main die...

Anak Wak Mail berkata...

tak nak jawab..:P

money drop ni lebih kurang macam berjudi je nampaknya..cuma tu bukan duit kita la kan..

ZORA berkata...

duit bukan segalanya....

Aishah Jahirah(cik aisha) berkata...

syoknye dpt duwet banyak tu....simpn bg duit tu beranak pinklh...haha..

Liyana Zahim berkata...

Nasional pnye kete low clas ek? Herherher..

kim heeruul berkata...

masyuk la dpt bonus..untung untung.
btw, jwpn soalan tu "b"

Nonie berkata...

hahah...kemain niat nk ckupkn kouta kan.adehhhh ^_^

eita berkata...

best apa angan2....

B erk jawapan dia..
ni agak2 berapa juta aku dapat?..

eva berkata...

xnak lah masok.. kompom tak dpt jwb.. ehhehe.. otak malas nak berfikir.. ;D

Ila Aqilah berkata...

hehe..tau! bonus dah masuk..tadi mak ayah dah pergi cek..ekeke

iszieylyanziy berkata...

wah wah,,bonus kerajaan dah masuk,,suke leteww :P

syahirooAhmad berkata...

Oit bonus dah kuar isnin kan? yehu!! leh la beli basikal baru.. :D

MulutPayau berkata...

hehhehe...seronok jugak yer berangan...akak pun minat game tu...

Abg Stalker berkata...

aku cuba byk kali nk main on9.menyirap betul kemain lama lg loading.ramai tul main agaknya.

CekbOlat-bOlat berkata...

jwapanye D ! yeahh sye pasti

Teenager Housemaid berkata...

huhuhu... saya tak pandai nak jawab soalan2 ni..
;p

chemay berkata...

akak chemay main game nie sokmo2.
hehe.
jawapan dia kelicapp.
chemay tengok yg episod nie punye.
:)

KaK LimAh Si SupiR berkata...

ske tgk cite ni..tebeliak mate tgk duit $$$$

layang2 kan? :P

lieynanilaz berkata...

$$$$...sapa tak mau ye dak??
tengok ni kadang2 geram jerk kalau ada peserta yg soalan senang tapi tak boleh nak jawap..huhu.

blog-tips-kurus berkata...

tak nak jawab soalan burung. mencik dengan kaum burung yg selalu lepak & tinggalkan 'output' dekat tingkap bilik saye. mencik!!

khairul akmal bin azman berkata...

jum masuk rancangan ni...
kot le jd jutawan.

Ungu Violet berkata...

dapat bonus dh nih...meh nak belanja..haha

Juliet_iRa~" berkata...

apa jwpnnya??heee

alaa xtau ke psl kereta?huhu

LAici KAng Ais berkata...

Kakzakie : insyaAllah kak. aminnn. heeeeeeee:)

teha : teeettt.. salah.. haha

ikatankasihku : bestkan game nih..shoppin sakan lettewwww.heee

punai salah....

Asrul "iLham" Sany : tqvm too bro:)

Hanie_Dew : mmg susah.hoho

Jue : tak pe..jue gaji dah banyak.heeeeeeee:)

teeeeetttt...punai salah

nuyui a.k.a miss YUI : haha...geram tul lah tuh.heeeeeee:)

~SaL IjOu~ : pon boleyyy.haha

Miss Nadya : hehe

Pendamba Mawar : mesti mauuuuuuu :)

Juliet_iRa~" : siannyeeeee :P...siapa hah? haha....pe dar burung layang.salahhhh

∫êℳå ℋiℳå₩åℛï : haha..salah lah baiiiiii

Ct Aja : mmg bestttttt :)

Anak Wak Mail : tak paksa pun jawab:P..ntahlah, ustaz pun diam jer.heeeee

ZORA : tul tuh.niceeeeeee:)

Aishah Jahirah(cik aisha): mmg syiooookkkkkk :)

Liyana Zahim : opppssssssss!!!!

kim heeruul : mmg masyuuuuukkkk. salah lah bro

Nonie : haha...

eita : mesti kena angan2 dulu br bleh dapat.haha.....jwpn b mmg salah

eva : haha..

Ila Aqilah : terbaeeeeekkkkkk :)

iszieylyanziy : suke leeee.hehe

syahirooAhmad : bkn takat beskal je.helikopter pun boleh. haha

MulutPayau : sama lah.hehe

Abg Stalker : hadiah terbaeeeekkkkk tuh.huhu

CekbOlat-bOlat : haha. D konpem salah :P

Teenager Housemaid : tak tau lah tuh.heeeeee

chemay : wah!!akak je main.chemay tak main ? haha...

chemay sorang je btul.mmg peka :)

KaK LimAh Si SupiR : huhu...layang2 salah.hehe

lieynanilaz : haha..rasa mcm nak ganti je kan ? haha

blog-tips-kurus : haha...

khairul akmal bin azman : huhu

Ungu Violet : bile2 ? haha

Juliet_iRa~" : JAWAPANNYA BURUNG KELICAP. :)

BENA berkata...

cepat2 cari kerja kerajaan arrrrr . hahaha :P

Nalisa Syahira berkata...

sejuta , uih , tidur ats duit ler .

semutsengal berkata...

kelicap beb.



HAHAHAHAHAHA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...